Podlaháři

Kaufner Václav, 17. listopadu 1163, 293 01 Ml. Boleslav, tel.: 603 322 798, fax.: 326 325 075, e-mail: kaufner@podlahari.net - Šarközy Petr, Palackého 832/2, 293 01 Ml. Boleslav, tel.: 606 938 071, fax.: 326 732 693, e-mail: sarkozy@podlahari.net - https://www.podlahari.net

Podlaháři
Novinky

Bona Oil System

 

Bona Flexisand Power Drive

Máte doma znečištěné nebo poškrábané třívrstvé dřevěné podlahy ? Zrenovujeme vám je novou technologií broušení Bona Flexisand Power Drive a keramickým brusivem, která minimalizuje ubírání dřevěné hmoty a povrch bude dokonale připraven pro nové nalakování nebo olejování. Prováděné práce jsou téměř bezprašné a levnější než klasické broušení.

.

 

 

Úvod -> Horní MENU -> Technické informace -> Olejované podlahy

 Leštěnky

Doporučení pro péči o podlahy Olejované dřevěné podlahy


 

Průvodce pro dřevěné podlahy impregnované přírodním olejem, jako je Bona Craft Oil. Neplatí pro UV-olejované povrchy.

Preventivní opatření

Umístěte čistící zóny do dveří, aby jste udržela špínu a kamínky mimo místnosti.

Používejte podložky pod nábytek, pod stoly a židle, aby se zabránilo poškrábání.

Neposouvejte těžké předměty po podlaze. Použijte transportní vozík nebo předmět třeba zvednout.


 

Pravidelné čištění

Odstraňte prach, denní nečistoty a jiné brusné částice z podlahy. Použijte vysavač s nástavcem na parkety, nebo použijte koště.

Odstraňujte nečistoty z čistící zóny často s cílem maximalizovat jejich účinnost.

Rozlité tekutiny a místnosti se silným provozem čistěte s Bona Mopem s mikrovláknovou utěrkou a přípravkem Bona Soap (Tekuté mýdlo).


 

Důkladné čištění

1. Podlahu zbavte prachu vysavačem nebo mopem. Zajistěte, aby podlaha byla úplně bez prachu, písku a jiných brusných částic. Přidejte Bona Soap do vlažné vody. Nanášejte zředěný přípravek na jednu část místnosti (cca 10 m²) dobře vyždímaným mopem, nebo jej nasprejujte na podlahu. Nepoužívejte příliš mnoho vody, dbejte na to, aby jste podlahu nezaplavili vodou, aby se čistící prostředek nedostal do volně otevřených spár!

2. Na čištění použijte leštící stroj a červený pad.

3. Rozpuštěné nečistoty odstraňte ihned mopem a čistou vodou. Přejděte k další části místnosti. Vodu na čištění často vyměňujte.

4. Když je podlaha čistá a suchá, povrch může být naleštěný pro zvýšení ochrany. Použijte leštící stroj (300 ot./min.) a Bona Wool Pad (bavlněný pad) nebo bílý pad.


 

Důkladné čištění lze také provádět pomocí čistícího stroje. Ujistěte se, že dávkování vody je nastaveno na nízký stupeň a věnujte pozornost, aby jste nenechávali kaluže vody na podlaze při otáčení se strojem.

Pravidelná údržba, znovu naolejování

Před znovu naolejováním podlahy, musí být povrch důkladně vyčištěn buď pomocí metody “Důkladné čištění”, nebo pomocí metody Bona Hloubkový čistící systém. Na povrchy ošetřené pigmentovým olejem doporučujeme jemnější metodu čištění pomocí Bona Soap (důkladné čištění), aby se snížilo riziko odstranění pigmentace. Nechte povrch důkladně zaschnout ihned po vyčištění. Znovu naolejování podlahy může být provedeno, buď produktem Bona Care Oil nebo Bona Wax Oil Refresher. Chcete-li obnovit opotřebené zbarvení pigmentované podlahy, je možné přidat 20% oleje Bona Craft Oil k produktu Bona Care Oil. Přidání Bona Craft Oil k Bona Wax Oil Refresher se nedoporučuje.

Aplikace produktů Bona Care Oil a Bona Wax Oil Refresher.

1. Rozetřete olej velmi tence na podlaze pomocí leštícího stroje spolu s Bona WoolPad (bavlněný hadr) nebo použijte nerezovou stěrku. V případě velkých podlahových ploch pracujte po malých částech.

2. Přebytečný olej / vosk odstraňte bavlněným hadrem připnutým na leštící stroj.

3. Nechte zaschnout minimálně 12 hodin před zatížením.


 

Odstraňování skvrn

 

Skvrny ošetřete co nejdříve. Pokuste se zjistit, z čeho se skvrna skládá. Měkké tmavé skvrny se často skládají z tuku. Tvrdé, neprůhledné skvrny se obvykle skládají z cukru. Průsvitné skvrny se obvykle skládají z mléka, smetany nebo zmrzliny. Naneste čistící prostředek na skvrnu a drhněte červeným padem (použijte střední část Bona padu). Trvalé skvrny jemně zbruste pomocí Bona Scrad Pad nebo jemným brusným papírem a aplikujte olej přímo na místo.

Typ skvrny

Čistící prostředek

Krev

Studená voda

Čokoláda, tuk, olej na vaření, mléko, smetana

Vlažná mýdlová voda

Skvrny od bot, pasta na boty

Technický benzín

Bobule, ovoce, nealko nápoje, pivo, červené víno

Vlažná mýdlová voda

Káva, čaj

Vlažná mýdlová voda

Žvýkačka, vosk ze svíčky

Zmrazte ledem nebo chladícím sprejem a pak seškrábejte nožem nebo stěrkou

Dehet, asfalt, olej

Technický benzín

Plíseň

Kyselina šťavelová

 


 

Pokud se odstraňováním skvrn zmatnil povrch nebo způsobil skvrnu, pak použijte olej na místo a vyleštěte bavlněným hadrem. Nechoďte na ošetřenou plochu, dokud olej nezaschne (cca 12 hodin).

Obecná doporučení

Dřevěná podlaha by nikdy neměla být ponechána vlhká nebo mokrá na delší dobu, protože může absorbovat vodu a tak změní svůj tvar nebo zflekatí. Na čištění vždy používejte suchou metodu a nikdy nezaplavujte podlahu vodu nebo čističem. Věnujte zvláštní pozornost podlaze se spárama. Nedovolte, aby tekutina volně vnikla do otevřených spár.

Dřevo je přírodní materiál, který reaguje na změny vlhkosti vzduchu. Jak se vlhkost vzduchu zvyšuje v letním období, dřevo se roztahuje a smršťuje se znovu během suchých zimních měsíců. Z tohoto důvodu se snažte udržet stejné klimatické podmínky pokud je to možné po celý rok. Pro Střední Evropu jsou následující doporučené hodnoty: 18-25°C a 50-60% rel. vlhkost (doporučení se liší mezi různými klimatickými zónami). Udržování klimatických podmínek v tomto rozsahu nemá pouze pozitivní vliv na podlahu ale také pro jiné dřevěné materiály v interiéru a též pro vaše zdraví.

Všechny podlahy jsou jedinečné a vyžadují individuální posouzení, protože ovlivňující faktory se liší. Změny v úrovni provozu a sezónních změn třeba vzít také v úvahu, například, během období se sněhem nebo hustým deštěm bude nutné použít další rohože. Četnost případné údržby by se měla odrážet dle užívání podlahy a musí být odpovídajícím způsobem změněna.

 

Rychlý kontakt

Václav Kaufner
Mladá Boleslav
17.Listopadu 1163
 
tel: 603 322 798 
 
 

 

K & P Parket – Vlastimil Kaufner
 Fryčajova 134
614 00 Brno
e-mail: info@kp-parket.cz

  tel: 605 290 374

Máte přání

Napište nám, o jaké podlahy máte zájem, a my vám obratem pošleme konkrétní nabídku včetně předběžné kalkulace.

Rádi také odpovíme na všechny vaše dotazy týkající se nabízených služeb, našich referencí nebo dodávaných podlah. Stačí nás jen kontaktovat

Nabídka služeb

Renovace podlah

Rekonstruujete starší dům či byt a chcete zachovat původní dřevěnou podlahu? Nebo vaše dřevěná podlaha už není tak krásná jako před lety? Objednejte si u nás renovaci podlahy a budete překvapeni její proměnou! 

Přeložení parket

Parkety jsou odjakživa synonymem luxusu. Nesmějí ovšem vrzat či tvořit mezery, do nichž zapadá smetí, a nesluší jim ani odřený lak a ošoupaná místa. Dejte svým parketám novou šanci a objednejte si u nás jejich renovaci!

Nechte svou podlahu omládnout

Výhodou dřevěných podlah a parket je možnost renovace. Stará podlaha díky ní opět získá na kráse, aniž by ztratila své kouzlo. Provádíme renovace podlah v Praze, Mladé Boleslavi a okolí.

Pokládka podlah PVC, koberce a plovocích podlah

Praktické a cenově výhodné PVC podlahy jsou skvělým řešením pro domácnosti, úřady, nemocnice i školy. Zajistíme vám profesionální pokládku PVC podlah v Praze, Mladé Boleslavi a okolí za výhodných podmínek!


Účetní program POHODA

 

CZplus – pečeť dlouhodobé spolupráce a kvality
Cookies