Podlaháři

Kaufner Václav, 17. listopadu 1163, 293 01 Ml. Boleslav, tel.: 603 322 798, fax.: 326 325 075, e-mail: kaufner@podlahari.net - Šarközy Petr, Palackého 832/2, 293 01 Ml. Boleslav, tel.: 606 938 071, fax.: 326 732 693, e-mail: sarkozy@podlahari.net - https://www.podlahari.net

Podlaháři
Novinky

Bona Oil System

 

Bona Flexisand Power Drive

Máte doma znečištěné nebo poškrábané třívrstvé dřevěné podlahy ? Zrenovujeme vám je novou technologií broušení Bona Flexisand Power Drive a keramickým brusivem, která minimalizuje ubírání dřevěné hmoty a povrch bude dokonale připraven pro nové nalakování nebo olejování. Prováděné práce jsou téměř bezprašné a levnější než klasické broušení.

.

 

 

Úvod -> Renovace parket

Renovace a opravy dřevěných podlah a parket

 
Rozhodujete se zda renovovat či ne
 

ÚVODEM

Máte doma staré parkety či prkennou podlahu? Věřte, že i velmi zašlé parkety mohou znovu vypadat jako nové. Platí to dokonce i pro podlahy staré 100 a více let. Renovované dřevěné podlahy můžeme vidět při návštěvě zámků či jiných historických památek. Cena renovace je ve srovnání s cenou pořízení nové podlahy velmi nízká. Renovaci lze přitom opakovat i vícenásobně. Při každém renovování přicházíme broušením pouze o vrstvu v tloušťce cca 1 mm. Množství odstraněného materiálu závisí na stupni poškození podlahy. Někdy stačí odstranit pouze starý nevzhledný lak, jindy je nutno odstranit i několik mm. Pokud je poškození parket hlubší jak 3 mm, je broušení již neefektivní a v těchto případech se poškozená místa nahrazují novým materiálem. Dochází k tomu zejména při dlouhodobém působení vody, která naruší dřevěnou podlahu do značné hloubky, často skrze celou tloušťku parkety.

ROZHODNUTÍ ZDA RENOVOVAT ČI NE

Základem rozhodnutí je posouzení podlahy. Vždy záleží na stupni poškození povrchu dřevěné podlahy, velikosti spár mezi jednotlivými parketami, zda se podlaha hýbe nebo vrže. Svoji roli hraje i citový vztah majitele podlahy, neboť staré podlahy mají nezaměnitelný vzhled.Můžeme vám z vlastní zkušenosti říci, že ve většině případů se renovace vyplatí jak pro svou jedinečnost, tak i finančně.

PRACOVNÍ POSTUP

Mírně požkozené parkety

Celkový vzhled je rovný bez velkých deformací dřeva.Vrchní vrstva je mírně poškrábaná, opotřebená a spáry mezi dílci do cca.1 mm.V takovém případě stačí obrousit vrchní vrstvu laku nebo nečistot, podlahu jednou přetmelit, jemně dobrousit a 3x nalakovat. Tato renovace se většinou vztahuje na třívrstvé podlahy, které tak nepodléhají deformacím a sesychání.

Silně požkozené parkety

Tento případ se vztahuje k většině renovovaných podlah. Na parketách jsou nánosy laku a barev podlahy jsou dlouhá léta neudržované, poškrábané,seschlé a deformované.V takovém případě je nutné hrubé, vícenásobné obroušení, které podlahu srovná a připraví pro další postup.Spáry mezi dílci bývají místy i 2-4 mm. Podlaha se celoplošně 2-3 krát přetmelí (tmelí se podlahy pouze bez pohybu) .Následuje jemné dobroušení a 3x nalakování vč.mezibroušení laku.

Ukázka před a po renovaci

Před renovacíPřed renovacíObroušenoBarevný olej

Staré, rozeschlé, hýbající se a vrzající parkety

S těmito podlahami se většinou setkáváme při rekonstrukci starých objektů s dřevěnými stropy s tzv. záklopem, na kterém jsou na prknech přibité klasické masivní parkety – vlysy. Zde je celá řada problémů, s kterými je nutno se vypořádat.Takovéto podlahy vyžadují celkové přeložení parket.

Rovina podlahy – u starých podlah je velice často prostřední část podlahy níže než u krajů, což je způsobeno prohnutím nosných trámů. Zde se musí vyrovnávat podlaha pracnými a časově náročnými metodami. Zvolení nejvhodnější metody závisí na odborném posudku a stavu stávající podlahy. V každém případě je nutné podlahu vyrovnat (+- 2mm/2m) a pokud se hýbe i vhodně stabilizovat.

Vrzající a rozeschlé parkety – častý problém, zejména přibitých parket na prkenném záklopu. Zde je nutné parkety demontovat, očíslovat a očistit . Poté se parkety sesadí k sobě a celoplošně nalepí na nový rovný podklad, většinou z OSB desek.Chybějící parkety se musí doplnit novými vhodnými parketami nebo se musí vyrobit nové, pokud tyto parkety již nejsou v prodeji.

 Ukázka z jedné takové renovace.

Taneční sáli , veřejné prostory,školní třídy a tělocvičny

Tyto podlahy se posuzují a hodnotí individuálně.V případě zájmu nás kontaktujte, rádi Vám zdarma vypracujeme cenovou nabídku. 

CENA RENOVACE

Stanovení ceny u renovace parket,popř..dřevěných podlah je ovlivněno mnoha faktory (např. stupeň znečištění podlahy, aplikovaný typ povrchové úpravy na podlahu, typ podlahy, atd.), z těchto důvodů neuvádíme přímou cenu, prosíme pokud máte zájem o naše služby kontaktujte nás, rádi Vám zdarma provedeme individuální kalkulaci .

Používáme vysoce kvalitní a osvědčené laky Bona. Na přání zákazníka provádíme také povrchovou úpravu olejováním, voskováním a natónování (moření).

Všechny  naše stroje jsou napojeny na odsávání  a proto  prováděné práce jsou téměř bezprašné.

Zákazníkům poskytujeme množstevní slevy.

Renovace dřevěných parket od A do Z

Potřebujete-li renovovat dřevěné parkety ve vašem domě, bytě či firmě, obraťte se na zkušené profesionály. Firma Podlaháři - Václav Kaufner provádí renovace parket v Praze, Mladé Boleslavi a okolí. Máme dlouhodobé zkušenosti a řadu spokojených zákazníků. Individuálně posoudíme každou zakázku a navrhneme vám nejlepší řešení podle stupně poškození parket. Zajistíme vše od broušení, tmelení, přes výměnu poškozených parket až po celkové přeložení parket i závěrečné lakování.

Rychlý kontakt

Václav Kaufner
Mladá Boleslav
17.Listopadu 1163
 
tel: 603 322 798 
 
 

 

K & P Parket – Vlastimil Kaufner
 Fryčajova 134
614 00 Brno
e-mail: info@kp-parket.cz

  tel: 605 290 374

Máte přání

Napište nám, o jaké podlahy máte zájem, a my vám obratem pošleme konkrétní nabídku včetně předběžné kalkulace.

Rádi také odpovíme na všechny vaše dotazy týkající se nabízených služeb, našich referencí nebo dodávaných podlah. Stačí nás jen kontaktovat

Nabídka služeb

Renovace podlah

Rekonstruujete starší dům či byt a chcete zachovat původní dřevěnou podlahu? Nebo vaše dřevěná podlaha už není tak krásná jako před lety? Objednejte si u nás renovaci podlahy a budete překvapeni její proměnou! 

Přeložení parket

Parkety jsou odjakživa synonymem luxusu. Nesmějí ovšem vrzat či tvořit mezery, do nichž zapadá smetí, a nesluší jim ani odřený lak a ošoupaná místa. Dejte svým parketám novou šanci a objednejte si u nás jejich renovaci!

Nechte svou podlahu omládnout

Výhodou dřevěných podlah a parket je možnost renovace. Stará podlaha díky ní opět získá na kráse, aniž by ztratila své kouzlo. Provádíme renovace podlah v Praze, Mladé Boleslavi a okolí.

Pokládka podlah PVC, koberce a plovocích podlah

Praktické a cenově výhodné PVC podlahy jsou skvělým řešením pro domácnosti, úřady, nemocnice i školy. Zajistíme vám profesionální pokládku PVC podlah v Praze, Mladé Boleslavi a okolí za výhodných podmínek!


Účetní program POHODA

 

CZplus – pečeť dlouhodobé spolupráce a kvality
Cookies